T: +386 (0)1 422 88 77, G: +386 (0)41 710 954, F: +386 (0)1 256 49 25, E: info@replika.si, www.replika.si

RAČUNOVODSKI SERVIS - RAČUNOVODSTVO - RAČUNOVODSKE STORITVE - DAVČNO SVETOVANJE - RAČUNOVODJA - LJUBLJANA

računovodstvo za tujce Accounting and bookkeeping Buchhaltung und bilanzierung БУХГАЛТЕРСКИЕ Računovodstvo RAČUNOVODSTVENE USLUGE Сметководствени услуги SERVIZI DI CONTABILITÀ Accounting services

Kaj je ePOBOT?

Znanje je moč

ePOBOT je spletna aplikacija preko katere AJPES izvaja obvezni ali neobvezni (prostovoljni) večstranski pobot. V njem lahko sodelujejo poslovni subjekti, ki so vpisani v Poslovni register Slovenije. Za vključitev v obvezni in/ali prostovoljni večstranski pobot in uporabo spletne aplikacije ePOBOT morajo uporabniki izpolniti določene pogoje (prijavo s kvalificiranim digitalnim potrdilom, elektronsko podpisovanje prijave ob oddaji itd.).

Pravila za izvajanje obveznega večstranskega pobota ureja Zakon o preprečevanju zamud pri plačilih. V obvezni pobot je dolžan neporavnano obveznost prijaviti dolžnik, ki je v zamudi s plačilom, in sicer le enkrat in v tisti krog pobota, ki sledi datumu nastanka zamude pri poravnavi njegovih obveznosti. Obveznost ali preostanek obveznosti, ki je dolžniku ni uspelo pobotati v obveznem pobotu pri AJPES, je ta dolžan poravnati na druge načine, vključno z možnostjo ponovne prijave v prostovoljni večstranski pobot pri AJPES ali pri katerem koli drugem upravljavcu sistema večstranskega pobota. Za kršitev dolžnosti prve prijave denarne obveznosti v sistem za obvezni večstranski pobot so predpisane visoke denarne kazni.

Prostovoljni večstranski pobot temelji na pogodbenem odnosu med dolžnikom (naročnikom) in AJPES. V njem lahko dolžniki prijavijo nedospele denarne obveznosti, če se pogodbeni stranki o tem pisno dogovorita, ali dospele denarne obveznosti, ki jih dolžniku ni uspelo niti pobotati v obveznem pobotu niti plačati z denarjem. Za izvajanje neobveznega (prostovoljnega) pobota mora dolžnik (naročnik) z AJPES skleniti pogodbo o izvajanju večstranskega pobota medsebojnih obveznosti.

Večstranski poboti se izvajajo enkrat mesečno.

Za več informacij se obrnite na podjetje Replika, računovodstvo in davčno svetovanje, d. o. o.. Pišite na info@replika.si ali pokličite +386 (0)1 422 88 77.

Accounting video

video predstavitev

» Promo video teaser

Odličnost skupine Replika
Skupino Replika odlikujejo strokovni kadri, znanje, visoka kakovost dela in velika odzivnost.

Računovodstvo
EEPA Winner
SKIS
Horizon 2020 tools

računovodja odgovarja
o računovodstvu

Če želite nasvet, finančno svetovanje, imate vprašanje,
komentar itd., nam pišite na računovodja računovodstva Replika.

Računovodske informacije

 • DDV zavezanec

  Dober računovodski servis skrbi za pravilno obračunavanje in plačevanje davka na dodano vrednost (DDV) za Vaše podjetje.

 • Računovodski izkazi

  Priprava računovodskih izkazov podjetja ni samo zakonska obveznost podjetja. Računovodstvo Replika Vam pojasni, kako lahko te izkaze uporabite za izboljšanje lastnega poslovanja ali za preverjanje poslovnega partnerja.

 • Regres in letni dopust

  V računovodskem servisu Replika poznamo odgovore na vprašanja povezana s obveznostmi delodajalca glede regresa in letnega dopusta.

 • (Ne)priznani odhodki

  Pravilno vodenje računovodstva in poslovnih knjig zagotavljajo le kakovostno opravljene računovodske storitve z davčnim svetovanjem.

 • 13. plača in božičnica

  V računovodskem servisu Replika Vas usmerjamo in Vam svetujemo pri izplačilih 13. plače in božičnice.

 • Tristranski posli

  Ne veste kako bi obračunali DDV pri tristranskih poslih? V računovodskem servisu Replika Vam lahko svetujemo kako.

 • Najpogostejša opravila v računovodstvu za podjetja (MSP)

  Družbi za računovodstvo in knjigovodstvo Replika lahko zaupate, da bo za Vaše podjetje (MSP) popolno, strokovno in ažurno opravila vsa najpogostejša računovodska opravila.

 • Pretok denarja v gospodinjstvo

  V računovodstvu Replika svetujemo pri možnostih pretoka denarja iz podjetja v gospodinjstvo.

 • Identifikacija za DDV

  V računovodstvu in knjigovodstvu Replika Vam pripravimo tudi dokumentacijo potrebno za namen identifikacije za DDV in za Vas izpolnimo potrebne obrazce.

1/3

Nepovratna sredstva EU, zastopanje podjetij, optimizacija poslovanja in vodenje projektov

Replika PRO

idejni inženiring, projekti, raziskave in optimizacija, d.o.o.

Izobraževanje, investicijski projekti, naložbe v nepremičnine in javne dražbe nepremičnin

Replika Invest

znanje za investicije d.o.o.

Replika Remote - uporabljamo programsko opremo
OpPIS in Pantheon ter dokumentni sistem EBA.

Naj računovodski servis 2012
EFQM award
Certificiran računovodski servis
 
Standard računovodskih storitev
Replika accounting
EFQM
European business award
EFQM
EFQM
EU skladi