T: +386 (0)1 422 88 77, G: +386 (0)41 710 954, F: +386 (0)1 256 49 25, E: info@replika.si, www.replika.si

RAČUNOVODSKI SERVIS - RAČUNOVODSTVO - RAČUNOVODSKE STORITVE - DAVČNO SVETOVANJE - RAČUNOVODJA - LJUBLJANA

računovodstvo za tujce Accounting and bookkeeping Buchhaltung und bilanzierung БУХГАЛТЕРСКИЕ Računovodstvo RAČUNOVODSTVENE USLUGE Сметководствени услуги SERVIZI DI CONTABILITÀ Accounting services

Zakaj so verodostojni potni nalogi tako pomembni?

Znanje je moč

Potni nalog in obračun potnih stroškov mora ustrezati standardu verodostojne knjigovodske listine. Ta je verodostojna, če se pri njenem kontroliranju pokaže, da lahko strokovna oseba, ki ni sodelovala v poslovnem dogodku, na njeni podlagi popolnoma jasno in brez dvomov spozna naravo in obseg poslovnega dogodka.

Iz potnega naloga in obračuna potnih stroškov mora tako izhajati, kdo, kdaj in katero pot je opravil, s kakšnim poslovnim namenom in kateri stroški so mu pri tem nastali. Za priznanje tega stroška podjetja kot davčno priznanega odhodka mora biti tak strošek povezan s prihodki iz poslovanja podjetja. Dejansko verodostojnost (izvedbo) in potrebnost potnega naloga lahko podjetje dokazuje z različnimi listinami: na primer s sklenjenimi pogodbami, z izdanimi računi kupcem ali dobaviteljem, s potrdili o plačilu cestnin, predornin, parkirnin, vinjet itd., z računi o stroških prenočevanja, letalskega ali drugega prevoza itd. Pomembno je, da potni nalog in obračun potnih stroškov vsebujeta vse sestavine in da sta pripravljena za vsako pot posebej, razen izjemoma, pod določenimi pogoji in s še dodatnimi dokazili za več poti skupaj.

Če potni nalog ustreza verodostojni listini, se šteje, da sodi med stroške iz delovnega razmerja in se ne všteva v osnovo za odmero dohodnine zaposlenega do s predpisi določene višine. V nasprotnem primeru se izplačilo potnih stroškov lahko obravnava kot drug dohodek iz delovnega razmerja, za katerega mora podjetje za zaposlenega plačati prispevke in akontacijo dohodnine, zaposlenemu pa se za te stroške poveča davčna osnova in s tem obveznost iz naslova plačila dohodnine.

Če želite, da za vaše knjigovodstvo in računovodstvo poskrbimo mi, se obrnite na naš računovodski servis, Replika, d. o. o.. Pišete nam lahko na info@replika.siali nas pokličite na +386 (0)1 422 88 77.

Accounting video

video predstavitev

» Promo video teaser

Odličnost skupine Replika
Skupino Replika odlikujejo strokovni kadri, znanje, visoka kakovost dela in velika odzivnost.

Računovodstvo
EEPA Winner
SKIS
Horizon 2020 tools

računovodja odgovarja
o računovodstvu

Če želite nasvet, finančno svetovanje, imate vprašanje,
komentar itd., nam pišite na računovodja računovodstva Replika.

Računovodske informacije

 • DDV zavezanec

  Dober računovodski servis skrbi za pravilno obračunavanje in plačevanje davka na dodano vrednost (DDV) za Vaše podjetje.

 • Računovodski izkazi

  Priprava računovodskih izkazov podjetja ni samo zakonska obveznost podjetja. Računovodstvo Replika Vam pojasni, kako lahko te izkaze uporabite za izboljšanje lastnega poslovanja ali za preverjanje poslovnega partnerja.

 • Regres in letni dopust

  V računovodskem servisu Replika poznamo odgovore na vprašanja povezana s obveznostmi delodajalca glede regresa in letnega dopusta.

 • (Ne)priznani odhodki

  Pravilno vodenje računovodstva in poslovnih knjig zagotavljajo le kakovostno opravljene računovodske storitve z davčnim svetovanjem.

 • 13. plača in božičnica

  V računovodskem servisu Replika Vas usmerjamo in Vam svetujemo pri izplačilih 13. plače in božičnice.

 • Tristranski posli

  Ne veste kako bi obračunali DDV pri tristranskih poslih? V računovodskem servisu Replika Vam lahko svetujemo kako.

 • Najpogostejša opravila v računovodstvu za podjetja (MSP)

  Družbi za računovodstvo in knjigovodstvo Replika lahko zaupate, da bo za Vaše podjetje (MSP) popolno, strokovno in ažurno opravila vsa najpogostejša računovodska opravila.

 • Pretok denarja v gospodinjstvo

  V računovodstvu Replika svetujemo pri možnostih pretoka denarja iz podjetja v gospodinjstvo.

 • Identifikacija za DDV

  V računovodstvu in knjigovodstvu Replika Vam pripravimo tudi dokumentacijo potrebno za namen identifikacije za DDV in za Vas izpolnimo potrebne obrazce.

1/3

Nepovratna sredstva EU, zastopanje podjetij, optimizacija poslovanja in vodenje projektov

Replika PRO

idejni inženiring, projekti, raziskave in optimizacija, d.o.o.

Izobraževanje, investicijski projekti, naložbe v nepremičnine in javne dražbe nepremičnin

Replika Invest

znanje za investicije d.o.o.

Replika Remote - uporabljamo programsko opremo
OpPIS in Pantheon ter dokumentni sistem EBA.

Naj računovodski servis 2012
EFQM award
Certificiran računovodski servis
 
Standard računovodskih storitev
Replika accounting
EFQM
European business award
EFQM
EFQM
EU skladi