T: +386 (0)1 422 88 77, G: +386 (0)41 710 954, F: +386 (0)1 256 49 25, E: info@replika.si, www.replika.si

RAČUNOVODSKI SERVIS - RAČUNOVODSTVO - RAČUNOVODSKE STORITVE - DAVČNO SVETOVANJE - RAČUNOVODJA - LJUBLJANA

računovodstvo za tujce Accounting and bookkeeping Buchhaltung und bilanzierung БУХГАЛТЕРСКИЕ Računovodstvo RAČUNOVODSTVENE USLUGE Сметководствени услуги SERVIZI DI CONTABILITÀ Accounting services

Vas zanima poslovanje v davčnih oazah?

Edina stalnica je sprememba.

Davčne oaze  so države, ki za dohodke, dobičke in premoženje ne zaračunavajo davkov ali pa davke sicer zaračunavajo, a je njihova davčna stopnja bistveno nižja kot v večini drugih držav.

Države s privilegiranim davčnim statusom (davčne oaze) predstavljajo davčno konkurenco tradicionalnim državam, ki ne morejo obstajati brez pobiranja visokih davkov. Prav zaradi njih so le-te pod nenehnim pritiskom zniževanja davkov, predvsem na kapital, saj ta najlažje pobegne v davčno prijaznejšo državo.

Najbolj znane davčne oaze so na Karibih, v nekaterih zveznih državah ZDA in na bližnjem vzhodu. Med najbolj znanimi v Evropi so Gibraltar, Malta, nekateri kantoni v Švici, Nizozemska, Luksemburg, Liechtenstein, Monako, Ciper, otok Man (GB) in kanalska otoka Jersey in Guernsey.

Skoraj vse davčne oaze sodelujejo pri izmenjavi podatkov o finančnih transakcijah z OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development; Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj). Le dve državi z OECD kljub pritiskom še vedno ne sodelujeta, to sta Nauru in Guatemala.

Davčnim oazam je skupno, da imajo:
- ugodnejšo davčno zakonodajo,
- zelo malo ali nič restrikcij glede državljanstva ustanoviteljev in članov organov upravljanja off shore družb,
- poenostavljeno upravljanje podjetij,
- visoko stopnjo tajnosti podatkov o bančnih računih in visoko stopnjo zaščite premoženja.

Med seboj se davčne oaze razlikujejo po vrstah poslov, za katere se uporabljajo. Tako so nekatere bolj priljubljene pri podjetjih, druge pa so bolj privlačne za fizične osebe.

Vsakdo si povsem legalno lahko želi, da bi plačeval manj davkov in imel s tem večji dobiček ter zaradi tega svoje poslovanje preseli v davčno oazo, vendar pa mora vsak vstop v davčno oazo zelo premisliti. Vstop v davčno oazo namreč ni primeren za vsakogar. Prvič vsaka davčna oaza  ni primerna za vsakogar. Zato je  treba najprej opraviti poglobljeno raziskavo, kaj posameznik ali podjetje želi ter kje in kako lahko želene cilje tudi doseže. Drugič pa je treba vsako transakcijo v davčno oazo preveriti tudi z vidika njene skladnosti z domačo davčno zakonodajo. Namreč nepremišljeno ustanavljanje navideznih off-shore družb in sklepanje navideznih poslov z njimi za domače davčne organe velikokrat pomeni zgolj in samo davčno utajo, ne pa obliko legalnega poslovanja.

Za nasvet glede poslovanja v davčnih oazah se lahko obrnete tudi na nas. V podjetju Replika Vam bomo zagotovili ustrezne informacije in vas usmerili pri vstopu v davčne oaze. Pri tem pa se morate zavedati, da je vstop v davčno oazo zahteven projekt, ki je brez najema ustreznega pravno-finančnega svetovalca tako doma kot v davčni oazi preveč tvegan.

Za več informacij pišite na info@replika.si ali pokličite +386 (0)1 422 88 77.

Accounting video

video predstavitev

» Promo video teaser

Odličnost skupine Replika
Skupino Replika odlikujejo strokovni kadri, znanje, visoka kakovost dela in velika odzivnost.

Računovodstvo
EEPA Winner
SKIS
Horizon 2020 tools

računovodja odgovarja
o računovodstvu

Če želite nasvet, finančno svetovanje, imate vprašanje,
komentar itd., nam pišite na računovodja računovodstva Replika.

Računovodske informacije

 • DDV zavezanec

  Dober računovodski servis skrbi za pravilno obračunavanje in plačevanje davka na dodano vrednost (DDV) za Vaše podjetje.

 • Računovodski izkazi

  Priprava računovodskih izkazov podjetja ni samo zakonska obveznost podjetja. Računovodstvo Replika Vam pojasni, kako lahko te izkaze uporabite za izboljšanje lastnega poslovanja ali za preverjanje poslovnega partnerja.

 • Regres in letni dopust

  V računovodskem servisu Replika poznamo odgovore na vprašanja povezana s obveznostmi delodajalca glede regresa in letnega dopusta.

 • (Ne)priznani odhodki

  Pravilno vodenje računovodstva in poslovnih knjig zagotavljajo le kakovostno opravljene računovodske storitve z davčnim svetovanjem.

 • 13. plača in božičnica

  V računovodskem servisu Replika Vas usmerjamo in Vam svetujemo pri izplačilih 13. plače in božičnice.

 • Tristranski posli

  Ne veste kako bi obračunali DDV pri tristranskih poslih? V računovodskem servisu Replika Vam lahko svetujemo kako.

 • Najpogostejša opravila v računovodstvu za podjetja (MSP)

  Družbi za računovodstvo in knjigovodstvo Replika lahko zaupate, da bo za Vaše podjetje (MSP) popolno, strokovno in ažurno opravila vsa najpogostejša računovodska opravila.

 • Pretok denarja v gospodinjstvo

  V računovodstvu Replika svetujemo pri možnostih pretoka denarja iz podjetja v gospodinjstvo.

 • Identifikacija za DDV

  V računovodstvu in knjigovodstvu Replika Vam pripravimo tudi dokumentacijo potrebno za namen identifikacije za DDV in za Vas izpolnimo potrebne obrazce.

1/3

Nepovratna sredstva EU, zastopanje podjetij, optimizacija poslovanja in vodenje projektov

Replika PRO

idejni inženiring, projekti, raziskave in optimizacija, d.o.o.

Izobraževanje, investicijski projekti, naložbe v nepremičnine in javne dražbe nepremičnin

Replika Invest

znanje za investicije d.o.o.

Replika Remote - uporabljamo programsko opremo
OpPIS in Pantheon ter dokumentni sistem EBA.

Naj računovodski servis 2012
EFQM award
Certificiran računovodski servis
 
Standard računovodskih storitev
Replika accounting
EFQM
European business award
EFQM
EFQM
EU skladi